Recenzja komiksu na gameplay.pl

Recenzja: Aliens. Labirynt

Recenzja: Bloodborne. Pieśń wron. Tom 2

Recenzja: Fire Force #2

Recenzja: Jim Cutlass. Tom 1.

Odrodzona jako czarny charakter w grze otome #01 - recenzja mangi

Recenzja komiksu Wojna królów

Recenzja - Snowpiercer T.1 Przez wieczny śnieg

Prawie czterdzieści lat temu na rynku francuskim zadebiutował komiks Snowpiercer. Tytuł, który stał się kanwą do powstania całkiem dobrego filmu oraz nie tak dawno serialu w serwisie Netflix. Bieżący rok to również doskonała okazja dla miłośników powieści graficznych, na przeczytanie oryginału, który zaczął ukazywać się na rodzimym rynku nakładem wydawnictwa KURC. Pora więc sprawdzić jak pierwowzór wypada na tle nowocześniejszych i całkiem dobrze przyjętych adaptacji.

czytaj dalejFroszti
21 lipca 2020 - 12:10

Odyseja Hakima 2 – Z Turcji do Grecji

Wielu z nas słyszało o pontonach pełnych uchodźców, które masowo przybijają do greckich wysp. Hakim pozwala nam zobaczyć to wszystko na własne oczy. Wraz z nim pójdziemy na "targi dla uchodźców", poznamy proces przerzutu ludzi, a wreszcie postanowimy przepłynąć morze pontonem. Bez ubezpieczenia.

czytaj dalejNato
16 lipca 2020 - 20:43

Miasto Wyrzutków 2/2 - Człowiek, który zbierał stworzonka

Enigmatyczny olbrzym i mały chłopiec z wielkim kotem łącza siły, by pokonać szalonego naukowca. Nie będzie to łatwe, bo Jacques przestał słyszeć przedmioty. Na szczęście mogą liczyć na pomoc ulicznych dzieci, o ile tylko odpowiednia zasada zostanie zapisana na ścianie z zasadą.

czytaj dalejNato
13 lipca 2020 - 17:59

Recenzja: Superman – Rok pierwszy

Frank Miller to twórca, którego raczej nie trzeba nikomu przedstawiać. Osiągnął on na poletku komiksów tak wiele, że na zawsze zapisał się on na kartach historii tego medium. Legenda tego formatu może pozwolić sobie na naprawdę wiele, co może naprawdę pozytywnie zaskoczyć fanów. Dlatego oczekiwania wobec tytułu „Supermana. Roku pierwszego” zapowiedzianego w ramach serii DC Black Label, były tak ogromne. Czy zostały one spełnione? Prawda jest dosyć skomplikowana, ale również pod wieloma względami smutna.

czytaj dalejFroszti
13 lipca 2020 - 10:40

Recenzja - Magi: Labyrinth of Magic #21-#27

Widowiskowa magia, niesamowite potyczki, walka o władzę, krwawa zemsta i pokaźna szczypta lekkiego humoru. Wszystko to wymieszane razem daje tytuł, który zapewnia zarówno masę emocji, jak i wyrazistej rozrywki. Oczywiście chodzi o Magi: The Labyrinth of Magic, które im bliżej jest końca, tym staje się genialniejsze.

czytaj dalejFroszti
8 lipca 2020 - 10:09

Recenzja: Gdy zapłaczą cykady - Księgi pytań.

Mangi oraz anime powstałe na kanwie gier visual novel, to już nic nadzwyczajnego. Niektóre takie tytułu zdobyły większą popularność niż ich pierwowzory. Doskonałym przykładem tego może być tytuł „Gdy Zapłaczą Cykady” lub jak kto woli „Higurashi no naku koro ni”. Pozycja mocno zachwalana zarówno przez fanów animacji, jak i japońskiego komiksu, która przez wielu określana jest nawet mianem kultowej.

czytaj dalejFroszti
6 lipca 2020 - 11:16

Recenzja: Harleen

Harley Quinn i Joker to dwójka postaci, których raczej nie trzeba nikomu przedstawiać. Na przestrzeni lat relacje owej pary zostały zaprezentowane w najróżniejszych formach, prawie zawsze jednak ukazując destrukcyjny charakter związku. Pora więc na coś innego, jak na przykład uwspółcześniona wersja klasyki „Romeo i Julia”, gdzie „miłość” staje się początkiem szaleństwa.

czytaj dalejFroszti
3 lipca 2020 - 11:02

Recenzja: Pożeracz złota. Undertaker. Tom 1

Wielu słysząc „western”, powie przebrzmiały gatunek, który swoje najlepsze lata ma już dawno za sobą. W kontekście dzieł filmowych po części się zgadam z tym stwierdzeniem, jednak na poletku komiksowym „Dziki Zachód” radzi sobie dobrze, co jakiś czas racząc miłośnika gatunku czymś „interesującym”, jak na przykład seria „Undertaker”.

czytaj dalejFroszti
29 czerwca 2020 - 11:46

Recenzja: Belit. Era Conana. Tom 1

Howardowska mitologia Conana to nie tylko wojowniczy Cymeryjczyk, ale również kilka innych dosyć ważnych dla świata i samego barbarzyńcy postaci. Jedną z nich jest Bêlit ponętna niewiasta, która stała się prawdziwym postrachem mórz i oceanów. Nikogo więc nie powinien dziwić fakt, że otrzymała ona swoją własną komiksową serię.

czytaj dalejFroszti
25 czerwca 2020 - 10:24

Mushishi [SERIA] - Poetyckie baśnie Kraju Kwitnącej Wiśni

Jeśli czyjeś stopy zamieniły się w drewno, komuś skradziono odbicie lub pamięć, albo też zima z jakiś przyczyn nie chce odejść, trzeba posłać po Ginko. Jedynie znawca eterycznych stworzeń zwanych "mushi" może znać na to remedium.

czytaj dalejNato
24 czerwca 2020 - 21:07
nowsze postystarsze posty