Recenzja książki na gameplay.pl

Inny Regał #16 - recenzja książki - Przebierańcy

Dla kogo jest książka World of WarCraft: Illidan?

Jeśli kochasz serię gier Diablo, to mam dla Ciebie idealną książkę.

Biblioteczka Gracza #24 - recenzja książki - Warcraft: Początek

Biblioteczka Gracza #23 - recenzja książki - Diablo: Pajęczy Księżyc

Biblioteczka Gracza #22 - recenzja opowiadania - Przełamanie (Broken Wide)

Dla kogo jest książka World of WarCraft: Illidan?

W dniu 30 sierpnia 2016 r. ukazał się kolejny dodatek do gry World of WarCraft. Jak zatem firma Blizzard mogła przygotować swoich wiernych fanów na to wydarzenie? Oczywiście wypuszczając kolejną niezwykłą książkę, opowiadającą o losach upadłego elfa, niejakiego Illidana Stormrage'a — Zdrajcy. Zapraszam na Biblioteczkę Gracza #26, gdzie opowiem kilka słów o tym, czy właśnie książka World of WarCraft: Illidan, przekonała mnie, by zacząć obcować z wielkim światem WOW`a. Rzecz jasna tym książkowym.

czytaj dalejhongi
10 maja 2017 - 19:44

Jeśli kochasz serię gier Diablo, to mam dla Ciebie idealną książkę.

No i nastała wiekopomna chwila, udało mi się przebrnąć przez wszystkie książki z uniwersum Diablo wydane w Polsce. Więcej napisze o tym fakcie w osobnym tekście, gdzie wybiorę najlepszą książkę opisującą fantastyczny świat Sanktuarium i jego bohaterów. Diablo 3: Zakon, bo to jest ostatnia pozycja, jaka wpadła mi ręce, zaskoczyła mnie i muszę przyznać na wstępie, że miło było powrócić do czasów młodości i przeżyć jeszcze raz wydarzenia z oryginalnego Diablo oraz Diablo 2. Zapraszam na kolejną Biblioteczkę Gracza #25, gdzie opowiem o książce Diablo 3: Zakon. Zapraszam.

czytaj dalejhongi
18 kwietnia 2017 - 17:58

Biblioteczka Gracza #24 - recenzja książki - Warcraft: Początek

Film Warcraft: Początek był wyczekiwanym i nad wyraz wymarzonym filmem dla graczy na całym świecie. Niestety nie odniósł takiego sukcesu w Ameryce oraz w Europie, w stosunku do tego, czego pragnęli twórcy. Natomiast w Azji to już inna liga. Dzięki tym trzecim otrzymamy kolejne filmy oparte na największym MMO na rynku. Zdziwiło mnie więc, że wydawnictwo Insignis po wypuszczeniu Warcraft: Durotan (wstępu do filmu) oraz Illadana postanowiło w ciągu dwóch tygodni wypuścić kolejną opartą bezpośrednio na scenariuszu filmu książkę. Na moje usta i wielu z was cisnęło się pewnie pytanie. Po co? Oczywiście dla kasy. Czy się opłaciło? Tego nie wiem. Wiem natomiast to, że ja jestem zadowolony jako gracz. Zapraszam na Biblioteczkę Gracza, gdzie opowiem, dla kogo jest książka Warcraft: Początek.

czytaj dalejhongi
9 marca 2017 - 10:16

Biblioteczka Gracza #23 - recenzja książki - Diablo: Pajęczy Księżyc

Ostatnia książka z serii Diablo wydana przez wydawnictwo ISA miała być kontynuacją przygód Zayla oraz Humbarta. I tak właśnie jest. Miała ona przebić trzy wcześniejsze książki swoją historią. I tak również jest. Miała mnie porwać i nie puścić aż do ostatniej strony. Czy tak się stało? Dlaczego dopiero teraz piszę o tej książce, gdy lekturę wcześniejszych przygód Zayla skończyłem w październiku zeszłego roku? Odpowiedzi szukajcie dalej, w Biblioteczce Gracza, gdzie opowiem o Pajęczym Księżycu Richarda A. Knaaka. Zapraszam.

czytaj dalejhongi
17 lutego 2017 - 10:35

Biblioteczka Gracza #22 - recenzja opowiadania - Przełamanie (Broken Wide)

Ku mojej wielkiej uciesze, udało mi się w pracy przeczytać kolejne opowiadanie z uniwersum StarCrafta. Brawo ja! Tym razem na ekranie mojego telefonu. Muszę w tym miejscu oddać honor temu urządzeniu. Takie krótkie opowiadania są po prostu stworzone do czytania tam, gdzie popadnie. Zapraszam na Biblioteczkę Gracza, w której krótko opowiem o Przełamaniu (Broken Wide).

czytaj dalejhongi
21 stycznia 2017 - 11:16

Inny Regał #18 - recenzja książki - Konan Destylator

Powróciła menda bimbrownicza. Potwór nad potwory i naturalny wróg Bardaków. Elokwentny wsiowy śmieszek i przyjaciel aż po grób. O kim mowa? O niejakim Jakubie Wędrowyczu. Nie wiecie, kim on jest? To z miejsca macie wpi… kuksańca krowim łańcuchem. A za co? Za nieznajomość wybitnego polskiego bohatera, przy którym wszystkie ludki w trykotach mogą się umyć i pochować do swoich tajnych jaskiń. Zapraszam na Inny Regał, w którym przedstawię ósmą już część przygód wojsławickiego herosa.

czytaj dalejhongi
21 stycznia 2017 - 10:59

Biblioteczka Gracza #21 - recenzja książki - Diablo. Wojna Grzechu: Fałszywy Prorok

Po pierwszym średnim tomie od razu sięgnąłem po drugi rewelacyjny. Czy więc trzecia książka, która jest zakończeniem historii, skłania się bardziej do tej pierwszej, czy może jednak do drugiej? Czy Uldyzjan uratuje Sanktuarium przed aniołami i demonami? Tego dowiecie się z kolejnego odcinka Biblioteczki Gracza, gdzie w kilku zdaniach przedstawię zakończenie trylogii Wojny Grzechu. Zapraszam.

czytaj dalejhongi
9 stycznia 2017 - 19:41

Biblioteczka Gracza #20 - recenzja książki - Diablo. Wojna Grzechu: Smocze Łuski

Po nieco średnim pierwszym tomie Wojny Grzechu sięgnąłem od razu po drugi. I jakie było moje zdziwienie, gdy okazało się, że Smocze Łuski wzbudziły we mnie dużo więcej pozytywnych emocji. Nie spodziewałem się, że dzięki kontynuacji tak bardzo wsiąknę w świat pradawnego Sanktuarium. Bez przedłużania, zapraszam na kolejną Biblioteczkę Gracza, gdzie opowiem o drugim tomie Diablo. Wojna Grzechu pt. „Smocze Łuski”.

czytaj dalejhongi
25 grudnia 2016 - 20:38

Inny Regał #17 - recenzja książki - Litr Ciekłego Ołowiu

Andrzej Pilipiuk wciąż nie przestaje klikać w klawiaturę, ku uciesze wiernych jego fanów. Obrany cel wypuszczania co kilka miesięcy nowej książki spełnia w stu procentach. Czy więc kolejny zbiór opowiadań „bezjakubowych” jest wart naszej uwagi? Czy historie zawarte w tomiku pt. „Litr Ciekłego Ołowiu” trzymają jeszcze poziom? Tego dowiecie się z Innego Regału, gdzie opowiem kilka zdań o tej właśnie książce. Zapraszam.

czytaj dalejhongi
13 grudnia 2016 - 20:28

Ostatnio przeczytane #29 - Bernard Minier, Paskudna historia

Śmiało mogę powiedzieć, że Bernard Minier jest moim ulubionym autorem kryminałów. Zachwycałam się już trzykrotnie, podążając wraz z komendantem Martinem Servazem za tropami zbrodni w malowniczych okolicach Tuluzy. Bielszy odcień śmierci, Krąg, Nie gaś światła stoją w czołówce doskonałych kryminałów. W zeszłym roku mojej uwadze umknęła kolejna powieść Francuza, nie związana z serią o komendancie Servazie. Paskudna historia zaskoczyła mnie od pierwszych stron. Autor bowiem nie tylko porzucił znanych nam bohaterów, ale i rodzimą Francję!

czytaj dalejKlaudyna
3 września 2016 - 11:42
starsze posty