Recenzja książki na gameplay.pl

Recenzja: Spider-Man. Wiecznie młody

Recenzja: Calcio. Historia włoskiego futbolu

Mroczna Wieża tom 2: Powołanie Trójki - po dwóch czytaniach, nadal mi się podoba jak chol...

Recenzja książki: Przy stole z Hitlerem

Lekko Stronniczy wrócili, a ja namawiam do przeczytania ich książki.

Recenzja książki: Dragon Age. Utracony tron

Mroczna Wieża tom 2: Powołanie Trójki - po dwóch czytaniach, nadal mi się podoba jak chol...

I znów złapałem bakcyla związanego z serią książek Mroczna Wieża Stephena Kinga. Wszystko przez film oraz pierwszy tom, który opisywałem niedawno. Bez zbędnego przedłużania zapraszam na Inny Regał #27, gdzie opowiem o drugim tomie Mrocznej Wieży pt. Powołanie Trójki — po dwóch moich osobistych czytaniach. Najpierw jako nastolatek i teraz jako dorosły mężczyzna. Choć żona, ma co to tego inne zdanie. No cóż, facet zawsze chyba „BĘDZIE” w oczach kobiety dzieckiem. Trudno.

czytaj dalejhongi
14 października 2019 - 15:36

Recenzja książki: Przy stole z Hitlerem

Przy stole z Hitlerem to książka związana z tematyką II Wojny Światowej zupełnie inna niż wszystkie. Jest to opowieść o strachu, dumie, obowiązku, miłości, tęsknocie, pragnieniach oraz chęci przetrwania podlana kulinarną otoczką. Tytuł, który może wzbudzać w czytelnikach skrajnie różne emocje, wymuszając na nich chwilę zadumy nad przeszłością.

czytaj dalejFroszti
13 października 2019 - 10:53

Lekko Stronniczy wrócili, a ja namawiam do przeczytania ich książki.

Według mojego skromnego zdania pogram Lekko Stronniczy Włodka Markowicza i Karola Paciorka jest programem o wszystkim i niczym. Dlaczego taki wniosek? Gdyż poświęciłem swój czas, by obejrzeć wszystkie odcinki programu, a teraz jestem troszkę skołowany po przeczytaniu książki. Zapraszam więc na Inny Regał #26, gdzie powiem kilka słów o programie oraz książce napisanej przez wyżej wymienionych youtuberów pt. Lekko Stronniczy jeszcze więcej.

czytaj dalejhongi
10 października 2019 - 09:54

Recenzja książki: Dragon Age. Utracony tron

Seria Dragon Age to nie tylko dobre i warte uwagi gry, to również cykl książek, który powinien zainteresować miłośników literatury fantasy. Fani serii na pewno pamiętają, że niektóre z nich pojawiły się już na naszym rynku wydawniczym. Było to jednak już jakiś czas temu a teraz za sprawą Wydawnictwa Insignis, część z nich powraca na półki księgarni.

czytaj dalejFroszti
9 października 2019 - 11:12

Recenzja książki: Rebel Fleet Tom 3 - Flota Alfa.

Kapitan Leo Blake-wielki bohater rebelii, który zdołał pokonać Imperium i pokazać, że z Ziemią warto się liczyć. Ma on jednak niesamowity dar do ściągania na siebie przeróżnych kłopotów, które w większości przypadków sprowadzają zagrożenie na całą planetę. Po raz kolejny będzie musiał on objąć dowodzenia nad powierzoną mu jednostką i zrobić wszystko, aby rozwiązać zaistniały problem.

czytaj dalejFroszti
2 października 2019 - 10:32

Recenzja "Krew, pot i piksele" - potrzebowaliśmy tej książki

Źródło: https://gameanalytics.com

Jakie informacje dotyczące procesu tworzenia gier docierają do nas najczęściej? Oczywiście te negatywne, nagłośnione przez branżowe media i opisujące crunche, wewnętrzne kryzysy czy masowe zwolnienia. W książce Krew, pot i piksele  o negatywnych aspektach pracy w game devie też jest sporo, ale wbrew pozorom to przede wszystkim publikacja o godnej podziwu wytrwałości oraz etyce pracy.

czytaj dalejBrucevsky
26 września 2019 - 21:57

Recenzja: Calcio. Historia włoskiego futbolu

Włochy – kraj, w którym piłka nożna od dziesiątek lat, nieustannie miesza się z wielkimi pieniędzmi i polityką. Miejsce, w którym zaangażowanymi kibicami jest ponad 40 milionów obywateli. Jedno z niewielu państw na świecie (poza Brazylią), w którym piłka nożna, traktowana jest niczym religia. Każda wiara potrzebuje więc swojej świętej księgi w tym przypadku, doskonale w tej roli sprawdzi się „Calcio” – dzieło, które powinno się znaleźć na półce każdego fana włoskiego futbolu.

czytaj dalejFroszti
23 września 2019 - 09:57

Mroczna Wieża 1: Roland - to coś więcej niż książka, to początek wielkiej przygody.

Mroczna Wieża pod wieloma względami jest magnum opus Stephena Kinga. I choć po części zgadzam się z tym stwierdzeniem, to zastanawiałem się, czym saga o Rolandzie jest, tak osobiście dla mnie. Zapraszam na Inny Regał #25 i krótki tekst o pierwszym tomie Mrocznej Wieży pt. Roland.

czytaj dalejhongi
23 września 2019 - 08:08

Recenzja: Brudna trylogia o Hawanie

Niezbyt często zdarza się, żeby tytuł książki w 100% oddawał jej treść. Tym razem jednak jest inaczej, brud, smród, wulgarność i bezpruderyjność, będą wylewać się z każdej kartki dzieła i uderzą w czytelnika niczym huragan, który corocznie odwiedza te rejony świata. Każdy sięgający po tę książkę, musi przygotować się na prawdziwą emocjonalną jazdę bez trzymanki, która nie każdemu przypadnie do gustu, ale na pewno na długo zostanie zapamiętana.

czytaj dalejFroszti
16 września 2019 - 10:37

Recenzja: Spider-Man. Wiecznie młody

Nie samymi komiksami Marvel stoi, od lat na rynkach całego świata pojawiają się również pozycje książkowe, które mają zaciekawić uniwersum pełnym superbohaterów, miłośników słowa pisanego. Jedną właśnie z takich pozycji, jest wydana niedawno na naszym rynku publikacja Marvel: Spider-Man. Wiecznie młody. Książka oparta na klasycznej i leciwej historii Stone Goblet Saga, która została wzbogacona o nowe wątki i dostosowane bardziej do czasów współczesnych.

czytaj dalejFroszti
13 września 2019 - 09:58
starsze posty