Recenzja książki na gameplay.pl

10 z Głowy najlepszych książek o Diablo wydanych w Polsce.

Assassin's Creed Odyssey - recenzja książki.

Peter Crouch. Jak być piłkarzem - recenzja książki

Japońska księga duchów i demonów - recenzja książki

Leonardo da Vinci - recenzja książki

Recenzja książki - Ray Allen. Za trzy.

Japońska księga duchów i demonów - recenzja książki

Japonia od stuleci przesiąknięta jest przeróżnymi historiami o demonach i duchach. Dawnej ludzie wierzyli, że za każde zło odpowiedzialny jest jakiś demon/duch lub złe bóstwo. W czasach współczesnych wiara ta przerodziła się potrzebę odczuwania strachu. Ludzie nadal wierzą w byty nadprzyrodzone, jednak teraz wykorzystane są one w szeroki pojętej popkulturze do zapewniania rozrywki.

czytaj dalejFroszti
20 czerwca 2019 - 11:30

Leonardo da Vinci - recenzja książki

Leonardo da Vinci – zdecydowanie jedna z najwybitniejszych osób w historii świata. Człowiek tysiąca zainteresowań, pochłaniający wiedzę z przeróżnych dziedzin. Geniusz, osiągający poziom mistrzowski we wszystkim, czym się zajmował. Wizjoner (momentami lekko szalony), którego rozum prześcignął czasy, w których żył i to o co najmniej o kilkaset lat. Postać, która nieprzerwanie od setek lat fascynuje ludzi na całym świecie.

czytaj dalejFroszti
11 czerwca 2019 - 11:48

Recenzja książki - Ray Allen. Za trzy.

Są dwa typy ludzi: tacy, którzy rodzą się z ogromnym talentem i ci, którzy dopiero muszą go w sobie odkryć. Ci drudzy mają w sobie tylko malutki zalążek ponadprzeciętnych zdolności w danej dziedzinie (sportu, kultury itp.) i tylko od nich zależy czy będą o niego dbać. Tytaniczna i powtarzalna praca, jasne określenie swoich celów i dążenie do nich realizacji pomimo przeciwności losu. Tylko to może sprawić, że z maleńkiego ziarenka talentu, wydobędzie się jego prawdziwą moc. Właśnie taką osobą jest Ray Allen zawodnik, który swoje sukcesy osiągał dzięki naprawdę ciężkiej pracy.  

czytaj dalejFroszti
8 czerwca 2019 - 10:54

Peter Crouch. Jak być piłkarzem - recenzja książki

Peter Crouch – człowiek, którego pasja do futbolu wyniosła niemalże na sam szczyt angielskiej piłki. Facet, który obok niebywałego piłkarskiego talentu, posiada również niesamowite poczucie humoru. Jedno jest pewne, gdyby urodził się odpowiednio wcześniej i nie został zawodowym piłkarzem, to na pewno znalazłby zatrudnienie w ekipie „Monty Pythona”. 

czytaj dalejFroszti
6 czerwca 2019 - 11:50

World of Warcraft: Przez mroczny portal - recenzja książki.

Jak do tej pory, nie miałem jeszcze okazji zetknąć się bliżej z książkami z uniwersum World of WarCraft. Wszystko wskazuje jednak na to, że lektura „Przez Mroczny Portal” obudziła we mnie spore pokłady zamiłowania do tego uniwersum i chęć wzbogacenia domowej biblioteczki o kilka innych tytułów z logiem WoW.

czytaj dalejFroszti
4 czerwca 2019 - 11:54

Assassin's Creed Odyssey - recenzja książki.

Seria Assassin’s Creed na przestrzeni ostatnich dwunastu lat miała swoje wzloty i dość bolesne upadki. Na całe szczęście dla graczy, ostatnie dwie odsłony, okazały się całkiem dobrym kawałkiem kodu. Czy w takim razie równie dobrze wypada książka powiązana z ostatnią odsłoną gry?

czytaj dalejFroszti
1 czerwca 2019 - 12:01

Far Cry. Odkupienie - recenzja książki

Wiele osób słysząc „Far Cry”, będzie kojarzyć gry wydawane już od lat przez firmę Ubisoft.  W przypadku piątej części serii, która ukazała się w 2018 roku, na rynku pojawiła się również książka autorstwa Urbana Waite'a, będąca prequelem wydarzeń, zawartych w grze.

czytaj dalejFroszti
29 maja 2019 - 15:41

Alita: Battle Angel. Miasto Złomu - recenzja książki

W lutym tego roku na ekranach kin zadebiutował Hollywoodzki film - Alita: Battle Angel. Ekranizacja kultowej, aczkolwiek już odrobinę zapomnianej mangi autorstwa Yukito Kishiro. Zanim jednak widzowie zobaczyli dzieło Roberta Rodrigueza, na czytelniczym rynku pojawił się książkowy prequel, mający przygotować widzów do wizyty w kinie.

czytaj dalejFroszti
22 maja 2019 - 11:30

Seria Rebel Fleet. Tom 2 Flota Oriona - B.V. Larson

Od momentu wplątania Ziemi w wielką wojnę z Imperium Kherów, mija ponad rok. Ludzka załoga poradziła sobie z powiężonymi zadaniami, lepiej niż ktokolwiek zakładał. Nie oznacza to jednak, że przeciwnik został pokonany. Wraca on wściekły i żądny zemsty mając ze sobą nowe wojenne zabawki. Tym razem jednak nasza planeta ma do zaoferowania rebelii coś więcej niż tylko załogantów ich statków.

czytaj dalejFroszti
14 maja 2019 - 12:01

Seria Rebel Fleet. Tom 1 Rebelia - B.V. Larson

Ziemia technologicznie jest jeszcze na etapie kamienia łupanego w porównaniu z bardziej rozwiniętymi cywilizacjami. Nie oznacza to jednak, że nie możemy nic zaoferować rebelianckiej armii. Homo sapiens to gatunek umiejący szybko się dostosowywać do nowych warunków, sprytny, analitycznie myślący do tego agresywny – czyli żołnierz idealny.

czytaj dalejFroszti
7 maja 2019 - 12:01
starsze posty