Recenzja książki na gameplay.pl

10 z Głowy najlepszych książek o Diablo wydanych w Polsce.

Książka Amerykańscy Bogowie jest dobra, ale niestety nie najlepsza Gaimana.

Na szczęście jest mleko i tego się trzymajmy, panie Gaiman.

Demony wojny według StarCrafta – genialne opowiadanie.

Wraz z nową książką Wilcze Leże, Andrzej Pilipiuk zaczyna przypominać Modę na Sukces.

Czas zobaczyć, co Zergi mają we krwi.

Książka Amerykańscy Bogowie jest dobra, ale niestety nie najlepsza Gaimana.

Skończyłem właśnie czytanie książki Neila Gaimana pt. Amerykańscy Bogowie. Została mi ona polecona w komentarzach na moim blogu pod recenzją Nigdziebądź. Spotkałem się również z wypowiedziami w Internecie, że jest to najlepsze dzieło autora. I muszę się nie zgodzić. Choć nie przeczytałem jeszcze wszystkich książek Neila, jednak bardziej przypadły mi do gustu wcześniejsze historie. Zapraszam więc na Inny Regał #23, gdzie powiem, która według mnie książka jest lepsza od Amerykańskich Bogów.

czytaj dalejhongi
16 grudnia 2017 - 21:41

Na szczęście jest mleko i tego się trzymajmy, panie Gaiman.

Do tej pory udało mi się przeczytać już kilka książek Neila Gaimana, a ta ostatnia jest czymś wyjątkowym. Jest książką dla dzieci, do której autor wrzucił prawie wszystko. Zastanawiacie się może, co to jest to „prawie wszystko”? Zapraszam więc na Inny Regał #22 oraz tekst o zwariowanej książeczce dla najmłodszych pt. „Na szczęście mleko”. Zapraszam.

czytaj dalejhongi
2 listopada 2017 - 17:36

Demony wojny według StarCrafta – genialne opowiadanie.

Demony wojny to już ósme opowiadanie z uniwersum StarCrafta. Trzeba przyznać, że w tym wypadku jest naprawdę co polecić do krótkiego czytania w kibelku lub autobusie. A nawet i w poczekalni do lekarza, czy w końcu w szkole na lekcjach lub wykładach. Demony wojny to opowiadanie z pompą pełną krwi i nostalgii. Tego do tej pory nie było w poprzednich opowiadaniach, tak więc zapraszam na Biblioteczkę Gracza #33, gdzie opowiem o kolejnej znakomitej historii z uniwersum StarCrafta.

czytaj dalejhongi
22 września 2017 - 15:55

Wraz z nową książką Wilcze Leże, Andrzej Pilipiuk zaczyna przypominać Modę na Sukces.

Czy Andrzej Pilipiuk jest Fabryką Słów?
W związku z najnowszą książką Andrzeja Pilipiuka wpadła mi do głowy dziwna myśl. Czy Andrzej Pilipiuk jest Fabryką Słów? Czy wydawnictwo Fabryka Słów wie o tym, że Andrzej Pilipiuk jest Fabryką Słów? Czy sam pisarz wie, że jest Fabryką Słów? Na te i inne pytania postaram się odpowiedzieć w związku z Innym Regałem #21 i najnowszym dziełem pisarza, jakim jest Wilcze Leże.

czytaj dalejhongi
7 września 2017 - 02:45

10 z Głowy najlepszych książek o Diablo wydanych w Polsce.

Zacznę od tego, że pierwszą książkę z uniwersum Diablo skończyłem czytać w maju 2014 r. Była to książka Diablo 3: Nawałnica Światła, która jednocześnie rozpoczęła moje blogowanie na Gameplay. W kwietniu 2017 r. skończyłem czytać Diablo 3: Zakon i przez blisko trzy lata przeczytałem wszystkie książki o świecie Sanktuarium wydane w Polsce. Z tego powodu postanowiłem zrobić małe podsumowanie i stworzyć top 10 książek, czyli w moim wykonaniu 10 z Głowy książek Diablo wydanych w Polsce. Jest to moja osobista dziesiątka niepodparta żadnymi badaniami, statystykami, czy ulicznymi ankietami. To czysta fikcja uczuciowa z mojej głowy. Zapraszam.

czytaj dalejhongi
31 sierpnia 2017 - 17:03

Czas zobaczyć, co Zergi mają we krwi.

Jakiś czas temu skończyłem przedstawiać Wam opowiadania, które miały promować grę StarCraft 2: Wings of Liberty. I pewnie myśleliście, że to koniec. Strasznie mi przykro, lecimy dalej. Tym razem weźmiemy pod lupę opowiadania, które miały promować dodatek do SC2, jakim był Heart of Sworm. Będzie więcej opowieści, dużo więcej Zergów i aż 17 historii do prześledzenia. Zapraszam więc na kolejny odcinek Biblioteczki Gracza #31, w którym przedstawię Wam opowiadanie Matta Burnsa pod tytułem „We krwi”.

czytaj dalejhongi
23 sierpnia 2017 - 14:12

Kolejne opowiadanie o StarCrafcie pt. Kolos. Będzie krótko, nie ma szału.

Opowiadania z uniwersum StarCrafta, komu to potrzebne? Tym bardziej zatem należy zadać pytanie, czy jest sens opisywania takich tekstów na blogu poświęconemu grom, a nie książkom? Moim zdaniem nie, ale i tak lubię to robić. Tak więc zapraszam na kolejne minirecenzje opowiadania pt. „Kolos” z niepotrzebnej nikomu Biblioteczki Gracza #30.

czytaj dalejhongi
15 sierpnia 2017 - 18:18

Czy Dziewczyna z pociągu jest thrillerem? Według mnie zdecydowanie nie.

„Znakomity thriller. Nie mogłem się oderwać przez całą noc” - rzekł Stephen King. Panie King cenię sobie bardzo pana książki od najmłodszych lat. Właściwie to dzięki pana radzie kupiłem tę książkę na poczcie. Było jeszcze kilka innych czynników (o nich później), ale jednym z powodów było to zdanie u góry na okładce. I muszę już na wstępie zgłosić reklamację. Dziewczyna z pociągu jest kiepska. Przynajmniej dla mnie. Zapraszam na Inny Regał #20, gdzie powiem, dlaczego debiut Pauli Hawking nie przypadł mi do gustu.

czytaj dalejhongi
7 sierpnia 2017 - 21:50

Wykradając Grzmot opowiadanie StarCrafta, które można czytać w ciemno.

Świat saperów jest bardzo niebezpieczny. Jeden błąd, a trzeba będzie rekrutować oraz szkolić całkiem nowych. Podobnie jest w świecie StarCrafta, gdzie saperzy biorą udział w kosmicznej wojnie. Kolejne opowiadanie napisane przez Micky Neilsona przedstawia nam losy jednego z czołowych saperów Konfederacji. Zapraszam na Biblioteczkę Gracza #29, gdzie zaprezentuję opowiadanie pt. „Wykradając Grzmot”.

czytaj dalejhongi
1 lipca 2017 - 16:07

Przypadkowe Straty (Collateral Damage) jako czwarte opowiadanie o StarCrafcie, nie przypadło mi do gustu.

Nadszedł czas na czwarte już opowiadanie z uniwersum StarCrafta, które chcę Wam przybliżyć. Tym razem niejaki Matt Burns przedstawi historię Pandory, która jest szpiegiem. Czyli będzie opowieść nie z tej ziemi w klimatach Hansa Klosa w kosmosie. Może niezachęcające trochę połączenie, ale uwierzcie mi, bardzo ciekawe dla fana całego uniwersum StarCrafta. Zapraszam na Biblioteczkę Gracza #28, gdzie opowiem o Przypadkowych Stratach. Zapraszam i uwaga na spojler pod obrazkiem.

czytaj dalejhongi
21 czerwca 2017 - 16:25
starsze posty