Recenzja książki na gameplay.pl

Recenzja: Zgasić Słońce. Szpony Smoka.

Recenzja novelki The Promised Neverland: List Normana

Recenzja - No Game No Life Practical War Game Light Novel

Recenzja- No Game No Life Light Novel #8-#10

Recenzja- No Game No Life Light Novel #4-#7

Alicja - recenzja książki

Recenzja novelki The Promised Neverland: List Normana

The Promised Neverland to seria, której raczej nie trzeba nikomu przedstawiać. Zarówno świetne anime, jak i rewelacyjna manga, zyskały w naszym kraju spore grono wiernych fanów. Nie każdy z nich jednak wie, że obok tego wszystkiego dostępna jest również light novelka zatytułowana The Promised Neverland: List Normana.

czytaj dalejFroszti
18 czerwca 2021 - 10:49

Recenzja - No Game No Life Practical War Game Light Novel

Jeszcze jedna porcja literatury dla miłośników świata No game No life. Tym razem pozycja spoza głównej linii fabularnej, pozwalająca zobaczyć zwariowany świat fantasy z trochę innej perspektywy.

czytaj dalejFroszti
10 stycznia 2021 - 10:48

Recenzja- No Game No Life Light Novel #8-#10

Kolejna porcja fantazyjnej książkowej przygody dla fanów serii No Game No Life. Light novelka rozwija się coraz mocniej, odkrywając przed czytelnikami kolejne tajemnice i dostarczając mu odpowiedniej porcji rozrywki.

czytaj dalejFroszti
3 stycznia 2021 - 10:48

Recenzja- No Game No Life Light Novel #4-#7

Serii No Game No Life miłośnikom anime raczej nie trzeba przedstawiać. Warto jednak przypominać, że ekranizacja powstała na kanwie cyklu książkowego (light novelka), o czym niekoniecznie już każdy wie. Jeśli więc komuś podobała się wersja telewizyjna, to tym bardziej powinien sięgnąć po papierowy odpowiednik wydawany na naszym rynku przez Waneko, który jeszcze bardziej rozbudowuje świat dwójki nietuzinkowego rodzeństwa.

czytaj dalejFroszti
28 grudnia 2020 - 10:23

Alicja - recenzja książki

Alicja autorstwa Christiny Henry to nic innego jak retelling klasycznej powieści Lewisa Carrolla „Alicja w Krainie Czarów”. Nie należy się tutaj jednak spodziewać fantazyjnych klimatów rodem z oryginału, po które mógł sięgnąć każdy. Autora w swojej adaptacji sięga po mrok, wszechobecne szaleństwo i wyrazistą przemoc, które zawężą grupę odbiorców tylko do dorosłych czytelników.

czytaj dalejFroszti
28 sierpnia 2020 - 09:47

Recenzja książki - Wyspa doktora Moreau

Herbert George Wells to brytyjski pisarz i biolog, który stosunkowo późno został doceniony przez miłośników szeroko pojętej literatury. Dziś niektóre z jego książek („Wehikuł czasu”, „Niewidzialny człowiek”, „Wojna światów” czy „Wyspa doktora Moreau”), są uznawane za klasykę, którą powinien znać każdy. Jeżeli więc jeszcze ktoś jakimś cudem nie miał okazji obcowania z ostatnim z wymienionych dzieł, to nowe wydanie książki, które pojawiło się w tym roku na rodzimym rynku nakładem wydawnictwa Vesper, jest doskonałą okazją, aby nadrobić owe braki czytelnicze.

czytaj dalejFroszti
22 sierpnia 2020 - 11:06

Recenzja książki: Wojna Iwana

Na rynku mamy całą masę książek historycznych poświęconych Armii Czerwonej. Jedne z nich można zaliczyć do grona świetnych, inne swoją formą pozostawiają wiele do życzenia. Jak na ich tle wypada książka Wojna Iwana. Armia Czerwona 1939-1945 autorstwa C.Merridale?

czytaj dalejFroszti
30 lipca 2020 - 10:44

Re: Zero - Życie w innym świecie od zera. LN #1-#3

Kolejna pozycja książkowa od wydawnictwa Waneko, kolejna light novelka i kolejny isekai. Tym razem tytuł o jeszcze większej popularności niż ostatnio recenzowane No Game No Life. Dzieło które dzięki dobrej adaptacji telewizyjnej, podbiło serca wielu miłośników mangi i anime, uświadamiając ich jednocześnie o istnieniu książkowego pierwowzoru. Pora więc zabrać się za niego i sprawdzić, czy wielka popularność idzie tutaj w parze z wielką jakością.

czytaj dalejFroszti
17 lipca 2020 - 09:46

Recenzja: Zgasić Słońce. Szpony Smoka.

Boska Amaterasu, mityczne smoki, wielkie i niebezpieczne machiny wojenne, latające statki i wyniszczająca globalna wojna. Wszystko to podane w otoczce alternatywnej historii, w której to szansa na odrodzenie Rzeczypospolitej upatrywana jest przez Piłsudskiego w niepokonanym Imperium Wschodzącego Słońca.

czytaj dalejFroszti
22 kwietnia 2020 - 10:11

Autobiografia Colina McRae - recenzja

Pod koniec XX wieku Colin McRae wprowadził mnie w nieznany świat rajdów samochodów, zapraszając do wspólnego pokonywania OS-ów w grze Colin McRae Rally na pierwsze PlayStation. To było wówczas niesamowite doświadczenie. Kilkanaście lat później zasiadłem do lektury autobiografii tragicznie zmarłego kierowcy, by poznać jego przemyślenia o zmaganiach za kółkiem i przy okazji nadrobić ogromne zaległości  o historii Rajdowych Mistrzostw Świata. Jak wypada książka? Zapraszam do recenzji.

czytaj dalejBrucevsky
16 marca 2020 - 19:33
starsze posty