Recenzja książki na gameplay.pl

Recenzja: Zgasić Słońce. Szpony Smoka.

Książkę Kuby Wojewódzkiego nie polecam do czytania, ale do czegoś innego.

Listopadowe czytanie - z demonem w tle i Kubusiem Puchatkiem

Billy Summers najnowsza książka Stephena Kinga, to nie horror, ale kryminał. Co to będzie?

Październik wypełniony czytaniem o męskich wojownikach, detektywach i kowbojach.

Recenzja LN Re: Zero - Życie w innym świecie od zera #8-#10

Książkę Kuby Wojewódzkiego nie polecam do czytania, ale do czegoś innego.

Nie autoryzowana autobiografia Kuby Wojewódzkiego. Wiedziałem, że coś takiego istnieje. Widziałem kilkakrotnie, jak sam autor poleca książkę w swoim programie, czy rozdaje, gdzie popadnie. Ale nigdy wcześniej nie przyszło mi do głowy, by ją przeczytać. Aż do oglądnięcia wywiadu Kuby Wojewódzkiego w programie Hejt Park prowadzonego przez Krzysztofa Stanowskiego. I wtedy coś pękło i postanowiłem sięgnąć po książkę. Na samym wstępie napisze ostrzeżenie, że nie polecam tej książki do czytania. Nie czytajcie jej, a powiem, dlaczego na końcu Innego Regału #33.

czytaj dalejhongi
16 stycznia 2022 - 13:41

Listopadowe czytanie - z demonem w tle i Kubusiem Puchatkiem

Jak wam minął listopad? Dużo czytaliście? Wiem, pogoda daje w kość i trzeba przygotować się na zimę. Grabienie liści, zamiatanie kostki, przygotowywanie drewna na zimę i ogólne porządki koło domu mogą być zajmujące, chyba że się mieszka w bloku, to wtedy ma się więcej czasu na czytanie. W sumie nie do końca, bo może by odświeżyć trochę ściany, zrobić mały remont i wolne dni, upływają nam na machaniu pędzlem i wierceniu, zamiast na odpoczywaniu, graniu i czytaniu. Nikt nie ma lekko, więc nie dajcie się życiu i przeczytajcie coś. Poniżej kilka tytułów, które udało mi się skończyć w tym mocno jesiennym listopadzie. Inny Regał #30 czas zacząć.

czytaj dalejhongi
15 grudnia 2021 - 09:22

Billy Summers najnowsza książka Stephena Kinga, to nie horror, ale kryminał. Co to będzie?

Najnowsza książka Stephena Kinga nie jest horrorem, nie ma w niej żadnych nadnaturalnych mocy, ani żadnego czającego się w ciemności potwora. Billy Summers jest rasowym kryminałem, hołdem Kinga dla starych pisarzy gatunku. Przynajmniej tak twierdzi. Dla mnie osobiście jest wielkim zaskoczeniem, gdyż mam bardzo mieszane uczucia odnośnie do tej książki. Zapraszam na Inny Regał #29 gdzie opowiem trochę o książce Billy Summers Stephena Kinga.

czytaj dalejhongi
1 grudnia 2021 - 08:47

Październik wypełniony czytaniem o męskich wojownikach, detektywach i kowbojach.

Zastanawiam się, jak minął wam październik? Czy dużo graliście w gry? Czy cokolwiek czytaliście? Ja tak. Dużo czytałem, dużo słuchałem, zero grałem. Tak więc zapraszam na kolejny odcinek Innego Regału już #28, w którym nie będę prowadził wywodu na temat jednej książki, a opowiem o kilku, w tym przedstawię również ciekawe komiksy. Poza tym od kilku lat na stronie Lubimyczytać.pl odznaczam sobie przeczytane pozycje i z góry polecam zapisywanie dat oraz nazw przeczytanych książek. Dlaczego zapytacie? A dlatego, że patrząc na koniec roku na swoje statystyki, możecie bez zbędnego koloryzowania podnieść swoją samoocenę. Ja tak robię. Smutne wiem, ale działa.

czytaj dalejhongi
8 listopada 2021 - 11:57

Recenzja LN Re: Zero - Życie w innym świecie od zera #8-#10

Kontynuujemy przyglądanie się fantazyjnej przygodzie w obcym świecie, gdzie każda zła decyzja lub krok może prowadzić do śmierci i cierpienia głównego bohatera (powtarzających się w niekończących się cyklach).

czytaj dalejFroszti
10 października 2021 - 11:03

Recenzja LN Re: Zero - Życie w innym świecie od zera #4-#7

Re: Zero - Życie w innym świecie od zera to nie tylko całkiem dobrze przyjęte anime czy mająca swoich fanów mangowa adaptacja. Przede wszystkim jest to light novelkowa seria powieści, które regularnie pojawiają się na naszym rynku nakładem wydawnictwa Waneko. Już jakiś czas temu miałem przyjemność recenzowania pierwszych trzech tomów tego cyklu. Pora więc sprawdzić jak na ich tle prezentują się kolejne części.

czytaj dalejFroszti
6 października 2021 - 10:45

Recenzja DC Wonder Woman Ultimate Guide

Wonder Woman to silna bohaterka komiksów DC, która ma już swoje lata (ale kobiet wieku się nie wypomina) i zagorzałe grono fanów. Szczyt swojej popularności zaczęła ona jednak osiągnąć wraz z premierą filmów z Gal Gadot w rolach głównych. To właśnie wtedy zaczęła ona zwracać na siebie większą uwagę nowych fanów. To właśnie głównie do nich kierowana jest recenzowana publikacja.

czytaj dalejFroszti
12 września 2021 - 10:27

Recenzja novelki The Promised Neverland: List Normana

The Promised Neverland to seria, której raczej nie trzeba nikomu przedstawiać. Zarówno świetne anime, jak i rewelacyjna manga, zyskały w naszym kraju spore grono wiernych fanów. Nie każdy z nich jednak wie, że obok tego wszystkiego dostępna jest również light novelka zatytułowana The Promised Neverland: List Normana.

czytaj dalejFroszti
18 czerwca 2021 - 10:49

Recenzja - No Game No Life Practical War Game Light Novel

Jeszcze jedna porcja literatury dla miłośników świata No game No life. Tym razem pozycja spoza głównej linii fabularnej, pozwalająca zobaczyć zwariowany świat fantasy z trochę innej perspektywy.

czytaj dalejFroszti
10 stycznia 2021 - 10:48

Recenzja- No Game No Life Light Novel #8-#10

Kolejna porcja fantazyjnej książkowej przygody dla fanów serii No Game No Life. Light novelka rozwija się coraz mocniej, odkrywając przed czytelnikami kolejne tajemnice i dostarczając mu odpowiedniej porcji rozrywki.

czytaj dalejFroszti
3 stycznia 2021 - 10:48
starsze posty