Recenzja komiksu na gameplay.pl

Recenzja: Aliens. Labirynt

Recenzja: Bloodborne. Pieśń wron. Tom 2

Recenzja: Fire Force #2

Recenzja: Jim Cutlass. Tom 1.

Recenzja Blue Period #1

Sword of Justice – opuszczony komiks z Diablo, który dużo wyjaśnia

Recenzja Blue Period #1

Blue Period to nowa manga w ofercie wydawnictwa Waneko, która miesza artystyczne treści z elementami obyczajowymi. Tsubasa Yamaguchi zabiera tutaj czytelnika do świata sztuki i poszukiwania własnego życiowego celu.

czytaj dalejFroszti
27 listopada 2021 - 10:31

Sword of Justice – opuszczony komiks z Diablo, który dużo wyjaśnia

 Witam wszystkich w kolejnej Biblioteczce Gracza #45, gdzie przypomnimy sobie, że oprócz gier są też książki, komiksy, które poszerzają nasze kochane uniwersa. Tym razem wracamy do gry Diablo i zamierzam wam opowiedzieć trochę o jednym z komiksów, który niedawno udało mi się przeczytać. I na wstępie powiem, że znów popełniłem ten sam błąd, co kilkanaście lat wcześniej. Kolejny raz zacząłem czytać coś o Diablo od środka. Zapraszam na tekst o komiksie Diablo: Sword of Justice.

czytaj dalejhongi
26 listopada 2021 - 13:15

Recenzja Kocha, nie kocha #1

Kocha, nie kocha #1 to jeden ze stosunkowo niedawno wydanych tytułów przez wydawnictwo Waneko, którym zdecydowanie powinni zainteresować się miłośnicy romantyczno-obyczajowych historii. Autorką mangi jest Io Sakisaka, której dzieła powinny być znane rodzimemu czytelnikowi.

czytaj dalejFroszti
24 listopada 2021 - 09:28

Deadly Class 7 - A teraz szybko...

Gdy tajemnica Marcusa zostaje odkryta, a jego kryjówka zdemaskowana robi się naprawdę gorąco. Nim się obejrzymy ma przeciwko sobie przekupnych gliniarzy, elitarny oddział cyngli jakuzy i kolegów ze szkoły zabójców. Nie będzie łatwo wyjść z tego cało, a kluczem do przetrwania mogą okazać się niespodziewane sojusze.

czytaj dalejNato
21 listopada 2021 - 20:42

Kowboj z Szaolin – Zombie, demony, karate i gadający osioł

Znacie to? Małomówny mnich i gadatliwy osioł idą razem przez bezkresne stepy. Na swojej drodze spotykają mściwe kraby, szalone demony, krwiożercze rekiny i dinozaury z miastami na plecach. Osioł nawija jak najęty, aż w końcu traci ogon. A mnich? Mnich w odpowiedzi uparcie milczy.

czytaj dalejNato
20 listopada 2021 - 20:33

Recenzja Fire Force #11

Ognista akcja potrafi być mocno angażująca i zachwycająca. Czytelnik potrzebuje jednak pewnych odpowiedzi na nurtujące go od dłuższego czasu pytania. Znajdzie je w Fire Force #11 wraz z kolejną dawką „gorącej” treści.

czytaj dalejFroszti
19 listopada 2021 - 10:47

Recenzja komiksu Koleje losu

Wojenna opowieść o życiu, śmierci, nadziei i smutku, która zdecydowanie powinna zwrócić uwagę miłośników dobrych komiksów historycznych. Paco Roca serwuje czytelnikowi dzieło, które urasta do miana wyśmienitej relacji wojennej.

czytaj dalejFroszti
14 listopada 2021 - 10:37

11 września. Dzień, w którym zatrzymał się świat

Wpływu tragedii z 11 września 2001 roku na świat współczesny nie sposób podważyć. Choć było to jedno z najważniejszych zdarzeń minionej dekady, jak wiele o nim wiemy? Kto stał za zamachami? Jakie dokładnie miał pobudki? Do czego zmobilizował rząd USA? Jak zareagowała reszta świata? Omawiany komiks ma odpowiedzieć na te i inne pytania. Czy mu się to udaje?

czytaj dalejNato
13 listopada 2021 - 09:34

Recenzja Murcielago #19

W ofercie wydawnictwa Waneko wylądowała kolejna część (już dziewiętnasta) kryminalnych przygód czarnowłosej zabójczyni i jej podbojów miłosnych. Czyli ponowna dawka akcji, komedii i pikanterii.

czytaj dalejFroszti
12 listopada 2021 - 10:19

Aldobrando – Komiks roku 2021?

Aldobrando dorasta pod okiem zgorzkniałego starca. Z pokorą przyjmuje surowe wychowanie, brak wygód czy nieobecność ojca i matki. Gdy pewnego dnia zostaje wysłany po Wilcze Ziele, by uratować swego mistrza, nie waha się ani chwili. Czy wszystko nie układa się zbyt wzorcowo? A może to jedna wielka bujda?

czytaj dalejNato
11 listopada 2021 - 14:27
starsze posty