Recenzja komiksu na gameplay.pl

Recenzja: Aliens. Labirynt

Recenzja: Bloodborne. Pieśń wron. Tom 2

Recenzja: Fire Force #2

Recenzja: Jim Cutlass. Tom 1.

Recenzja mangi Fire Force #3-#4

Recenzja mangi The Promised Neverland #15-#16

Recenzja mangi Fire Force #3-#4

Serii Fire Force raczej żadnemu miłośnikowi popkultury Japonii nie trzeba specjalnie przedstawiać. Tytuł dzięki naprawdę dobremu anime szybko zyskał uznanie na całym świecie, co mocno przełożyło się na sprzedaż komiksowego pierwowzoru. Manga nie ustępuje niczym telewizyjnej adaptacji i również potrafi czytelnikowi zapewnić solidną dawkę doskonałej rozrywki, dlatego warto po nią sięgnąć.

czytaj dalejFroszti
23 października 2020 - 10:34

Recenzja mangi The Promised Neverland #15-#16

Manga The Promised Neverland nieubłaganie coraz szybkiej zbliża się do swojego końca. „Dzieciaki” w świecie pełnym demonów, zyskały uznanie wielu czytelników, którzy kibicują im w walce o „wolność”. Nadal pozostaje pytaniem otwartym, czy Emma, Ray i pozostali bohaterowie będą, w stanie zakończyć trwający od wieków konflikt i przestać się bać o swoje jutro?

czytaj dalejFroszti
14 października 2020 - 10:21

Recenzja mangi Murciélago #16

W ofercie wydawnictwa Waneko pojawił się jakieś czas temu szesnasty już tomik serii Murciélago. Pozycji, która miesza elementy zaczerpnięte z thrillerów, horrorów, slasherów z mocno pikantnymi dodatkami i całą masą świetnego humoru.

czytaj dalejFroszti
11 października 2020 - 10:26

Recenzja mangi Dobranoc, Punpunie #1

Wydawnictwo Kotori ma w swoim dorobku kilka naprawdę interesujących tytuł, które mogą spodobać się dojrzalszemu i bardziej wymagającemu czytelnikowi. Jednym z nich jest manga „Dobranoc, Punpunie”, którą można nabyć między innymi w księgarni TaniaKsiazka.pl. Pozycja mocno nietypowa i dość trudna w odbiorze, na pewno jednak warta przeczytania.

czytaj dalejFroszti
7 października 2020 - 10:20

Recenzja mangi Dororo i Hyakkimaru #3

Manga Dororo i Hyakkimaru będąca odświeżoną wersją klasyka autorstwa legendy branży Osamu Tezuki doczekała się swojego trzeciego tomu. Autor komiksowego remake'u, kolejny raz dostarcza sporą dawkę widowiskowej treści, która powinna przypaść do gustu miłośnikom prostych, ale wciągających shounenów.

czytaj dalejFroszti
4 października 2020 - 10:08

Recenzja mangi Wielka Wojna Zodiaku #01

Wielka Wojna Zodiaku to jedna z niedawnych nowości wydawnictwa Kotori, która na pewno powinna zaciekawić miłośników podgatunku Battle royale. Pora więc sprawdzić, czy tytuł ma do zaoferowania coś więcej niż tylko wyrazistą akcję.

czytaj dalejFroszti
1 października 2020 - 09:54

Recenzja mangi - Miecz zabójcy demonów #1-#3

Miecz zabójcy demonów to kolejny ciekawy shounen w ofercie wydawnictwa Waneko, który przez dłuższy czas powinien dostarczać fanom tego gatunku sporej dawki rozrywki. Biorąc pod uwagę ogromną popularność serii na świecie, można być prawie pewnym, że na rodzimym podwórku poradzi sobie ona równie dobrze.

czytaj dalejFroszti
29 września 2020 - 10:09

Bardzo dzika opowieść 2 - Mistrz Ryś

Jedyną nadzieją, by uratować zaśmiecony las jest obecność chronionego rysia. Niestety, dziki kot nie ma najmniejszej ochoty walczyć w jakiejkolwiek sprawie. Papuga, dzik, kotka i patyczak będą musieli wziąć sprawy we własne ręce.

czytaj dalejNato
28 września 2020 - 16:19

Die 1 - komiksowy RPG na poważnie

Bogodzierżca układa się z demonami, paladyna napędza smutek, głupiec ma wielkie szczęście, a nadmistrz jest niczym bóg. Szalona opowieść, zamknięta w ramach dwudziestościennej kości, pełna smutku, żalu i niespełnienia. Rozpaczliwa, jak szóstka postarzałych dzieci niezdolnych do dorosłości.

czytaj dalejNato
27 września 2020 - 14:03

Wiedźmun 1 - Słodki zapach potwora o zmierzchu

Wiedźmun to komiks, którego nie warto oceniać po okładce. Zdaje się ona zapowiadać przaśną parodię powieści o słynnym łowcy potworów. Tymczasem, komiks odkrywa przed nami barwne i wyjątkowo zabawne uniwersum. Srebrnowłosy okazuje się być tu bardziej elementem, niż fundamentem.

czytaj dalejNato
26 września 2020 - 15:24
starsze posty