Recenzja na gameplay.pl

Recenzja: Aliens. Labirynt

Guns, Gore & Cannoli 2 (PS4) - eks-gangster bohaterem wojennym

Deus Ex: Rozłam Ludzkości - recenzja gry tylko i aż bardzo dobrej

Pillars of Eternity: Ja Już grałem

Kanadyjska myśl techniczna. Recenzja albumu Protest The Hero - Volition

Recenzja: Bloodborne. Pieśń wron. Tom 2

Recenzja: Harleen

Harley Quinn i Joker to dwójka postaci, których raczej nie trzeba nikomu przedstawiać. Na przestrzeni lat relacje owej pary zostały zaprezentowane w najróżniejszych formach, prawie zawsze jednak ukazując destrukcyjny charakter związku. Pora więc na coś innego, jak na przykład uwspółcześniona wersja klasyki „Romeo i Julia”, gdzie „miłość” staje się początkiem szaleństwa.

czytaj dalejFroszti
3 lipca 2020 - 11:02

Recenzja: Pożeracz złota. Undertaker. Tom 1

Wielu słysząc „western”, powie przebrzmiały gatunek, który swoje najlepsze lata ma już dawno za sobą. W kontekście dzieł filmowych po części się zgadam z tym stwierdzeniem, jednak na poletku komiksowym „Dziki Zachód” radzi sobie dobrze, co jakiś czas racząc miłośnika gatunku czymś „interesującym”, jak na przykład seria „Undertaker”.

czytaj dalejFroszti
29 czerwca 2020 - 11:46

Recenzja: Belit. Era Conana. Tom 1

Howardowska mitologia Conana to nie tylko wojowniczy Cymeryjczyk, ale również kilka innych dosyć ważnych dla świata i samego barbarzyńcy postaci. Jedną z nich jest Bêlit ponętna niewiasta, która stała się prawdziwym postrachem mórz i oceanów. Nikogo więc nie powinien dziwić fakt, że otrzymała ona swoją własną komiksową serię.

czytaj dalejFroszti
25 czerwca 2020 - 10:24

Magi: Labyrinth of Magic #16-#20

Każda kolejna „wchłonięta” część serii Magi: The Labyrinth of Magic, utwierdza mnie w przekonaniu, że decyzja sięgnięcia po ten tytuł, była przysłowiowym strzałem w dziesiątkę. Jeśli szuka ktoś naprawdę bardzo dobrego i mocno rozrywkowego shounena, to na rodzimym rynku nie znajdzie nic lepszego. Nic tylko kupować, czytać i doskonale się przy tym bawić.

czytaj dalejFroszti
21 czerwca 2020 - 11:13

Recenzja: Escape Quest. Za garść neodolarów.

„Za garść neodolarów” to druga pozycja z serii Escape Quest (połączenia książki, gry i elementów Escape Roomów), która pojawiła się niedawno nakładem wydawnictwa Egmont. Tym razem czytelnik/gracz nie będzie miał jednak okazji poszukiwania zaginionych skarbów. Przeniesie się on w niedaleką przyszłość, gdzie rządzą wielkie korporacje, dla których życie ludzkie kompletnie nic nie znaczy.

czytaj dalejFroszti
17 czerwca 2020 - 10:41

Recenzja: The Promised Neverland #11-#14

The Promised Neverland – seria będąca jedną z „pereł” w korownie wydawnictwa Waneko. Tytuł z niebywale intrygującą fabułą, która zjednała mu sporo grono wiernych fanów. Dzieło, które każdy kolejny tom pochłania się z wielką przyjemnością i ciągle chce się więcej i więcej.

czytaj dalejFroszti
13 czerwca 2020 - 10:46

Recenzja - Magi: Labyrinth of Magic #11-#15

Bez zbędnych formalności i przydługawych wstępów. Zapraszam do zapoznania się z recenzją kolejnych pięciu tomików mangi „Magi: The Labyrinth of Magic”, która z każda kolejną częścią jest coraz lepsza i wywołuje na twarzy czytelnika szczery szeroki uśmiech zadowolenia.

czytaj dalejFroszti
8 czerwca 2020 - 10:53

Recenzja: Poranek ściętych głów #1

W momencie, kiedy wydawnictwo Hanami zapowiedziało opublikowanie nowej mangi „Poranek ściętych głów”, na twarzach pewnej rzeszy fanów japońskiego komiksu, pojawiła się szeroki uśmiech zadowolenia. Internet zalała dosyć pokaźna liczba pozytywnych komentarzy, ludzi zachwyconych tym ogłoszeniem. Pora więc sprawdzić, czy ogólna euforia wokół tej pozycji, ma swoje przełożenie na rzeczywistość.

czytaj dalejFroszti
3 czerwca 2020 - 10:56

Recenzja: Kulinarne pojedynki #1-#5

Ostre noże, brzęczące naczynia, skwierczący olej, dorodne piersi… kurczaka, ponętne kuchenne zapachy, doznania kulinarne nadające powiedzeniu „orgazm podniebienia” zupełnie nowego bezpośredniego znaczenia. Większość miłośników mangi i anime z pewnością po przeczytaniu tych słów, automatycznie kojarzyć się będzie tytuł Kulinarne Pojedynki. Pozycja, która w ostatnich latach mocno namieszała na rynku, stajać się dziełem niebywale popularnym i wielbionym przez spore grono fanów.

czytaj dalejFroszti
31 maja 2020 - 11:36

Recenzja: Ao no Exorcist #1 - #5

Ao no Exorcist – tytuł, który znacząca większość miłośników japońskiej popkultury, kojarzy jako całkiem dobre anime. Należy jednak pamiętać o tym, że serial nie miałby prawa powstać, gdyby nie mangowy pierwowzór, który cały czas w regularnych odstępach czasu zapewnia rozrywkę solidnej grupie fanów. Pora więc sprawdzić, czy komiks pomimo kilku lat na karku, nadal jest godny uwagi i czy może konkurować z nowszymi pozycjami.

czytaj dalejFroszti
28 maja 2020 - 09:40
starsze posty