Recenzja na gameplay.pl

Recenzja: Aliens. Labirynt

Guns, Gore & Cannoli 2 (PS4) - eks-gangster bohaterem wojennym

Deus Ex: Rozłam Ludzkości - recenzja gry tylko i aż bardzo dobrej

Pillars of Eternity: Ja Już grałem

Kanadyjska myśl techniczna. Recenzja albumu Protest The Hero - Volition

Recenzja: Bloodborne. Pieśń wron. Tom 2

Recenzja komiksu Nasze potyczki ze złem

Mike Mignola i Warwick Johnson-Cadwell ponownie zabierają czytelnika do świata pełnego krwiożerczych stworów, które tylko czekają, aby wyssać z człowieka ostatnią kroplę krwi. Na całe szczęście w obronie ludzkości staje dwójka dobrze znanych bohaterów, którzy potrafią pokonać każdego nadprzyrodzonego oponenta.

czytaj dalejFroszti
10 kwietnia 2021 - 11:26

Recenzja filmu Palm Springs - Dzień świstaka 2021

Palm Springs, film za powstanie którego odpowiada m.in. komediowa ekipa The Lonely Island, pojawił się na moim radarze po obejrzeniu pierwszego zwiastuna informującego, że to produkcja oryginalna platformy Hulu. U nas filmy i seriale z zielonym logo często trafiają na HBO, ale w przypadku tego filmu trafiło na dystrybucje pod skrzydłami Gutek Film i seanse w kinach studyjnych. W obliczu ciągle zamkniętych multipleksów decyzja była niezła, bo można na Palm Springs wybrać się do kina i przypomnieć sobie, że oglądanie filmów na dużym ekranie to wielka frajda. Szczególnie, gdy są tak sympatyczne jak ten.

czytaj dalejfsm
17 marca 2021 - 14:56

Recenzja mangi Poranek ściętych głów 2

Drugi tom serii Poranek ściętych głów, która ukazała się na naszym rynku nakładem wydawnictwa Hanami, ponownie zabiera nas w realia dawnej Japonii, gdzie wydarzenia historyczne mieszają się z widowiskową i brutalną treścią. Pozycja jest tytułem obowiązkowym dla każdego dojrzałego miłośnika komiksów, który uwielbia samurajskie klimaty i nie boi się mocnej i „krwawej” historii.

czytaj dalejFroszti
3 marca 2021 - 10:45

Recenzja mangi Fire Force #5-#6

Ognista historia autorstwa Atsushi Ōkubo z każdym kolejnym wydanym tomem coraz bardziej podkręca dopływ tlenu w celu znacznego wzrostu płomieni i zapewniania czytelnikowi naprawdę gorących treści. Autor kolejny raz udowadnia, że potrafi pisać/rysować naprawdę świetne mangi a seria Fire Force jest tytułem, po który powinien sięgnąć każdy miłośnik dobrych shounenów.

czytaj dalejFroszti
20 lutego 2021 - 11:04

Recenzja mangi Kakegurui. Szał hazardu #7

Kakegurui: Szał hazardu to tytuł dość specyficzny, który zjednał sobie jednak spore grono wiernych czytelników. Szkolny hazard okazał się wdzięczną tematyką, pod którą twórca umiejętnie umieścił sporo innej treści. Autor wciąż ma głowę pełną szalonych i niekiedy ekstremalnych pomysłów, które następnie przelewa na papier. Można więc być pewnym, że tytuł niejednokrotnie jeszcze zaskoczy czytelnika, czego doskonałym przykładem może być właśnie tomik siódmy.

czytaj dalejFroszti
17 lutego 2021 - 09:37

Kosmiczni śmieciarze z Netfliksa - recenzja filmu Space Sweepers

Netflix bez oporów realizuje plan oferowania w każdy weekend (i nie tylko) zacnych filmowych premier z dopiskiem "original movie". Tydzień temu na platformę wleciała kosmiczna śmieciarka rodem z Korei Południowej obiecując kolorową, efektowną zabawę, która z powodzeniem odnalazłaby się na kinowym ekranie. Space Sweepers to film niezwykle rzetelny, spójny, dający frajdę. Mała uczta dla widzów głodnych prostych opowieści sci-fi.

Koreańskim filmowcom za 20 milionów dolarów udało się stworzyć obraz wyglądający na dużo droższy i może dlatego po stronie scenariusza zabrakło nieco mocy na stworzenie czegoś naprawdę wyjątkowego. Na szczęście Space Sweepers wszystko to, co robi, robi dobrze, a niedociągnięcia nie przeszkadzają w zabawie.

czytaj dalejfsm
14 lutego 2021 - 15:11

Recenzja mangi Odrodzona jako czarny charakter w grze otome #2-#3

Dzielna młoda dziewczyna walcząca z przeciwnościami losu, aby nie doprowadzić do złego dla siebie zakończenia i przygotowująca się na nieprzewidziane sytuacje. To nie może być nikt inny jak Catarina Claes, bohaterka mangi Odrodzona jako czarny charakter w grze otome, która po pierwszym tomie zwróciła uwagę sporego grona miłośników dobrych komiksów.

czytaj dalejFroszti
14 lutego 2021 - 10:50

Dom Pokuty - Obłędny horror podszyty prawdziwą historią

Bezwzględny morderca dociera do miejsca, gdzie zaoferowano mu pracę bez wynagrodzenia. Wbrew rozsądkowi przyjmuje ofertę. Będzie budował olbrzymi dom. Dom Pokuty. Jest tu tylko na chwilę, ale ponoć każdy kiedyś sądził podobnie. Czy z pracy dziesiątek morderców może narodzić się coś dobrego?

czytaj dalejNato
30 stycznia 2021 - 23:01

The Goon 4 – Śmieszno-smutna opowieść o przyziemnych marzeniach

Czy nieśmiertelny Sęp może zostać zamordowany? W jaki sposób potężna matka Zbira poznała jego przystojnego ojca? Czwarty tom mistrzowskiej serii Powella stawia na retrospekcje. Parodiuje superbohaterszczyznę, wyśmiewa współczesne wampiry oraz rozlicza się z kapitalizmem

czytaj dalejNato
28 stycznia 2021 - 19:07

Recenzja komiksu - Snowpiercer Tom 2: Przez wieczny śnieg

Wydawnictwo KURC po wydaniu pierwszej części komiksu Snowpiercer postanowiło wykorzystać „gorące” zainteresowanie czytelników i szybko wydać następny tom tej mroźnej opowieści. Pora więc sprawdzić jak poradził sobie duet Rochette & Legrand i czy album mający już trochę lat na karku, nadal potrafi być zachwycająca tak jak część pierwsza.

czytaj dalejFroszti
23 stycznia 2021 - 10:38
starsze posty