Recenzja na gameplay.pl

Recenzja: Aliens. Labirynt

Guns, Gore & Cannoli 2 (PS4) - eks-gangster bohaterem wojennym

Deus Ex: Rozłam Ludzkości - recenzja gry tylko i aż bardzo dobrej

Pillars of Eternity: Ja Już grałem

Kanadyjska myśl techniczna. Recenzja albumu Protest The Hero - Volition

Recenzja: Bloodborne. Pieśń wron. Tom 2

Recenzja mangi - Miecz zabójcy demonów #1-#3

Miecz zabójcy demonów to kolejny ciekawy shounen w ofercie wydawnictwa Waneko, który przez dłuższy czas powinien dostarczać fanom tego gatunku sporej dawki rozrywki. Biorąc pod uwagę ogromną popularność serii na świecie, można być prawie pewnym, że na rodzimym podwórku poradzi sobie ona równie dobrze.

czytaj dalejFroszti
29 września 2020 - 10:09

Rodzinka pełna tajemnic - recenzja mangi Spy x Family tom 1 i 2

Oferta wydawnictwa Waneko regularnie powiększa się o nowe bardzo dobrze zapowiadające się tytuły. Jednym z nich jest seria Spy X Family, która swoją treścią i niesamowitym klimatem, powinno zaciekawić spore grono fanów mangi.

czytaj dalejFroszti
24 września 2020 - 09:30

Odrodzona jako czarny charakter w grze otome #01 - recenzja mangi

Wydawnictwo Waneko w ostatnim czasie ma nosa do doboru ciekawie zapowiadających się tytułów, które mają potencjał, aby stać się naprawdę dobrymi seriami. Jedną z takich mang jest Odrodzona jako czarny charakter w grze otome – gdzie wszystkie ścieżki prowadzą do złego zakończenia. Pozycja o dość długim tytule, zabierająca czytelnika do świata fantasy pełnego magii i dobrego humoru.

czytaj dalejFroszti
16 września 2020 - 10:14

Recenzja komiksu Wojna królów

Marvelowa kosmiczna saga wspaniałości, doczekała się na naszym rynku kolejnej odsłony, która zabiera czytelnika w sam środek epickiej wojny. Starcia dwóch potężnych „królów”, z których każdy ma własną wizję przyszłości galaktyki i nie zna znaczenia słowa „przegrana”.

czytaj dalejFroszti
7 września 2020 - 10:31

Recenzja - Astonishing X-Men. Człowiek zwany X. Tom 2

Poprzedni tom serii Astonishing X-Men pozwolił nam poznać odmienioną grupę mutantów, która sporym nakładem sił zdołała obronić Londyn przed Shadow Kingiem. O ile cały album prezentował się dość średni poziom, to jego końcówka dawała sporą nadzieję na ciekawszą kontynuację. Pora więc sprawdzić, czy część druga serii wyrwała się z odmętów przeciętności i zaoferowała odbiorcom coś ciekawego?

czytaj dalejFroszti
3 września 2020 - 10:30

Najlepszy film Christophera Nolana? - recenzja Tenet

W jednej ze scen miła pani naukowiec tłumaczy głównemu bohaterowi zasadę inwersji czasowej słowami “tego nie można omówić, to trzeba poczuć”. To również idealne odzwierciedlenie tego, co sobą reprezentuje Tenet - jeżeli poczujesz główny motyw manipulacji czasem, z pewnością docenisz tuzin innych rzeczy. W filmie Nolana cofanie czasu jest kluczowe dla wielu wydarzeń, ale ja takiego luksusu nie mam. Będzie więc konkretnie i na temat, czyli…

Tenet%20recenzja%20filmu

Tenet ogólnie nawet mi się podobał, choć to obraz o zaiste falującej formie (o tej wspomnę niżej). Jest w nim również przemycona spora miłość do szpiegowskich klasyków z Bondem - przepych związany z lokacjami, piękna kobieta, dzielny główny Protagonista (wielka litera użyta nie bez powodu), strzelaniny, pościgi i walka o pokój na świecie. Można stwierdzić, że twórca trylogii o Batmanie poszedł na całość i zrobił “swojego Bonda”. Będzie w tym sporo racji, jednak nie byłby sobą, gdyby nie ufał w bezkompromisowy sposób autorskiej wizji. A ta nie pozwoliła mu na nakręcenie zwykłego kina akcji. Tenet jest więc prosty, ale jednocześnie zdrowo pokręcony i nie brakuje mu realizacyjnego kopa oraz unikalnej inscenizacji.

czytaj dalejeJay
28 sierpnia 2020 - 22:06

Alicja - recenzja książki

Alicja autorstwa Christiny Henry to nic innego jak retelling klasycznej powieści Lewisa Carrolla „Alicja w Krainie Czarów”. Nie należy się tutaj jednak spodziewać fantazyjnych klimatów rodem z oryginału, po które mógł sięgnąć każdy. Autora w swojej adaptacji sięga po mrok, wszechobecne szaleństwo i wyrazistą przemoc, które zawężą grupę odbiorców tylko do dorosłych czytelników.

czytaj dalejFroszti
28 sierpnia 2020 - 09:47

No Game no life Zero - recenzja mangi

No Game No Life Zero, które pierwotnie pojawiło się jako pełnometrażowy film anime, mający premierę w Japońskich kinach w 2017 roku, doczekało się rok później również swojej adaptacji komiksowej. Rodzimy fan serii na ten mangowy tytuł musiał czekać do tego roku, kiedy to pojawił się on u nas nakładem wydawnictwa Waneko.

czytaj dalejFroszti
26 sierpnia 2020 - 10:01

Recenzja książki - Wyspa doktora Moreau

Herbert George Wells to brytyjski pisarz i biolog, który stosunkowo późno został doceniony przez miłośników szeroko pojętej literatury. Dziś niektóre z jego książek („Wehikuł czasu”, „Niewidzialny człowiek”, „Wojna światów” czy „Wyspa doktora Moreau”), są uznawane za klasykę, którą powinien znać każdy. Jeżeli więc jeszcze ktoś jakimś cudem nie miał okazji obcowania z ostatnim z wymienionych dzieł, to nowe wydanie książki, które pojawiło się w tym roku na rodzimym rynku nakładem wydawnictwa Vesper, jest doskonałą okazją, aby nadrobić owe braki czytelnicze.

czytaj dalejFroszti
22 sierpnia 2020 - 11:06

Dwanaście prac Asteriksa

Dwanaście prac Asteriksa to kultowa już animacja z 1976 roku, które niezależnie od tego ile lat ma na karku nadal stanowi doskonałe źródło relaksu i dobrej zabawy dla każdego fana dwójki dzielnych Galów (niezależnie od wieku). O ile film jest znany prawie każdemu, to już o wiele mniejsze grono konsumentów popkultury, zdaje sobie sprawę z istnienia wersji papierowej.

czytaj dalejFroszti
20 sierpnia 2020 - 10:25
starsze posty