Recenzja na gameplay.pl

Recenzja: Aliens. Labirynt

Guns, Gore & Cannoli 2 (PS4) - eks-gangster bohaterem wojennym

Deus Ex: Rozłam Ludzkości - recenzja gry tylko i aż bardzo dobrej

Pillars of Eternity: Ja Już grałem

Kanadyjska myśl techniczna. Recenzja albumu Protest The Hero - Volition

Recenzja: Bloodborne. Pieśń wron. Tom 2

Recenzja komiksu Ascender T.1 Nawiedzona galaktyka

Ascender T.1 Nawiedzona galaktyka to komiks, który zwróci uwagę każdego miłośnika dobrych powieści graficznych. Wszystko to za sprawą autora tego dzieła, którym jest Jeff Lemire. Znane nazwisko zobowiązuje i dość często jest synonimem wysokiej jakości albumu. Czy tak też jest w tym przypadku?

czytaj dalejFroszti
20 czerwca 2021 - 11:34

Recenzja novelki The Promised Neverland: List Normana

The Promised Neverland to seria, której raczej nie trzeba nikomu przedstawiać. Zarówno świetne anime, jak i rewelacyjna manga, zyskały w naszym kraju spore grono wiernych fanów. Nie każdy z nich jednak wie, że obok tego wszystkiego dostępna jest również light novelka zatytułowana The Promised Neverland: List Normana.

czytaj dalejFroszti
18 czerwca 2021 - 10:49

Recenzja komiksu Wojny nieskończoności

Wojny nieskończoności to dzieło autorstwa Gerryego Duggana, który niejednokrotnie pokazał już, że potrafi pisać naprawdę niezłe historie. Jest to również kolejny album na naszym rynku z serii Marvel Fresh, która całkowicie zastąpi Marvel NOW! 2.0.

czytaj dalejFroszti
16 czerwca 2021 - 11:25

Recenzja mangi Fire Force #7-#8

Strażacy, demony, tajemnice i masa akcji. Taka mieszanka nie mogła się nie udać, więc nic dziwnego, że seria Fire Force zyskała spore uznanie pośród miłośników shounenów. Poprzednie tomy wypełnione były masą widowiskowej historii, pora więc sprawdzić co autor przygotował dla czytelników w częściach siódmej i ósmej.

czytaj dalejFroszti
12 czerwca 2021 - 10:57

Recenzja mangi Chainsaw Man #2-#3

Chainsaw Man to shounen, który znacząco odróżnia się od swojej konkurencji. Autor mangi przekroczył bowiem kilka granic, tworząc bardzo „specyficzny” i mocno „nietuzinkowy” tytuł, który jednych zachwyci innych zaś momentalnie odrzuci. Jeśli ktoś po przeczytaniu pierwszej odsłony serii nadal się nią interesuje, to recenzja kolejnych dwóch tomów jest zdecydowanie dla niego.

czytaj dalejFroszti
10 czerwca 2021 - 10:59

Sequel doskonały? Recenzja filmu Ciche miejsce 2

Bardzo się cieszę, że John Krasinski dał się przekonać do nakręcenia drugiej części bardzo udanego Cichego miejsca. Kontynuacja jest momentami jeszcze lepsza, choć nadal można trochę psioczyć na logikę niektórych scen. Ale po co, gdy poziom napięcia wybija poza skalę. A o to w horrorach chodzi!

Ciche miejsce 2 zaczyna się dokładnie tam, gdzie skończył się poprzednik. Dzielna mama właśnie zastrzeliła stwora, którego superczuły słuch został zbombardowany przesterem z implantu niesłyszącej córki. I teraz obie panie, noworodek i płochliwy syn muszą opuścić swój dom w dolinie, by szukać bezpieczeństwa wśród innych ocalałych. Czyli oto film, którego sporą część była wariacją na temat "home invasion", zmienia się na chwilę w post-apokaliptyczne kino drogi z klimatem rodem z The Last of Us. Poznajemy nowe miejsca, nowych ludzi (ze wskazaniem na straumatyzowanego Cilliana Murphy'ego) i mierzymy się z tym samym zagrożeniem. I to działa!

czytaj dalejfsm
6 czerwca 2021 - 16:09

Millennium Saga Zamrożone dusze Tom 1 - Recenzja

Przeglądając zapowiedzi i nowości w poszukiwaniu prezentu na Dzień dziecka, natrafiłem na komiks ze znaną mi Lisbeth Salander na okładce. Pomyślałem, że twórczości Stiega Larssona w wersji komiksowej jeszcze nie miałem okazji sprawdzić. 

czytaj dalejImprobite
4 czerwca 2021 - 15:38

Recenzja mangi The Promised Neverland #19-#20

The Promised Neverland to seria, która skradła serca wielu miłośników komiksów na całym świecie. Manga napisana przez Kaiu Shirai i zilustrowana przez Posuke Demizu zaoferowała czytelnikom naprawdę wciągającą historię. Opowieść mocno fascynowała, chociaż miała swoje lepsze i gorsze momenty. Wszystko jednak kiedyś się kończy. Pora więc zobaczyć jak prezentuje się finał tej niesamowitej przygody.

czytaj dalejFroszti
2 czerwca 2021 - 10:04

Recenzja mangi Odrodzona jako czarny charakter w grze otome, gdzie wszystkie ścieżki prowadzą do złego zakończenia #4-#5

Żywiołowa Catarina i jej dążenia do tego, aby nie dopuścić do złego zakończenia jej historii, dość mocno podbiły serca wielu miłośników mang. „Odrodzona jako czarny charakter w grze otome, gdzie wszystkie ścieżki prowadzą do złego zakończenia” to zdecydowanie jeden z najbardziej zaskakujących komiksów (w pozytywnym znaczeniu), jakie pojawiły się ostatnimi czasy w ofercie wydawnictwa Waneko. Pora więc ponownie zagłębić się w świat fantasy i zobaczyć co tym razem wymyśliła główna bohaterka.

czytaj dalejFroszti
29 maja 2021 - 12:16

Recenzja mangi Dziewczyna do wynajęcia #2-#3

Co zrobić, kiedy nie ma się szczęścia w miłości, rzuciła cię właśnie dziewczyna, a ty musisz poprawić swój „statut” w rodzinie? Zawsze można wynająć specjalistkę od bycia najpiękniejszą i najwspanialszą dziewczyną. Przynajmniej z takiego założenia wyszedł autor mangi Dziewczyna do wynajęcia, która pojawia się na naszym rynku nakładem wydawnictwa Waneko.

czytaj dalejFroszti
27 maja 2021 - 09:15
starsze posty