Recenzja na gameplay.pl

Recenzja: Mafalda. Wszystkie komiksy. Tom 1

Guns, Gore & Cannoli 2 (PS4) - eks-gangster bohaterem wojennym

Deus Ex: Rozłam Ludzkości - recenzja gry tylko i aż bardzo dobrej

Pillars of Eternity: Ja Już grałem

Kanadyjska myśl techniczna. Recenzja albumu Protest The Hero - Volition

Recenzja: Europa. Najpiękniejsza opowieść

Recenzja: Akame ga Kill! #15

Z portfolio wydawnictwa Waneko znika kolejny świetny tytuł, który doczekał się niedawno wydania ostatniego tomiku. Tym razem chodzi o znane i lubiane Akame Ga Kill, które nieprzerwanie od piętnastu tomów, dostarczało czytelnikom masę rozrywki i widowiskowej akcji. Takahiro do spółki z Tashiro przygotowali dla miłośników mangi naprawdę godne zakończenie, które jest świetnym zwieńczeniem tej dynamicznej serii.

czytaj dalejFroszti
23 lutego 2020 - 11:14

Recenzja komiksu Zakon.

Zakon to już trzecia część cyklu komiksów przybliżających tematykę przeróżnych bractw rycerskich i wypraw krzyżowych do Ziemi Świętej. Pozycja zdecydowanie powinna znaleźć się w sferze zainteresowania każdego miłośnika historii, który chce poznać minione czasy w rozrywkowej i graficznej oprawie.

czytaj dalejFroszti
21 lutego 2020 - 11:01

Recenzja: Dimension W #16

Parafrazując słowa pewnej znanej piosenki: to już jest koniec, dalej nie ma już nic. Kolejna świetna seria od wydawnictwa Waneko dobiła do swojego ostatniego tomu. Tym razem padło na tytuł Dimension W mangę, która od samego początku pod mocno naukową otoczką dostarczała czytelnikom masę wyśmienitej rozrywki i sporo trzymającej w napięciu akcji.

czytaj dalejFroszti
19 lutego 2020 - 10:37

Recenzja: Mafalda. Wszystkie komiksy. Tom 1

Witajcie w świecie rezolutnej argentyńskiej siedmiolatki, która obok typowo dziecięcych zabaw nieustannie martwi się o przyszłość świata. Młoda orędowniczka demokracji, pokoju, sprawiedliwości społecznej i rozbrojenia w przeciwieństwie do dorosłych dostrzega świat dokładnie takim, jakim jest w rzeczywistości i nie waha się zadawać trudnych i niewygodnych pytań. Wszystko to w satyrycznej otoczce, która wywoła na twarzy niejednego czytelnika naprawdę szeroki uśmiech.

czytaj dalejFroszti
17 lutego 2020 - 11:23

Recenzja: Kakegurui. Szał hazardu #02

Witajcie w murach Prywatnej Akademii Hyakkao miejsca, do którego uczęszczają między innymi dzieci prominentnych polityków i ludzi o dość pokaźnych zasobach finansowych. „Bananowa młodzież” rządzącą placówką według własnych zasad, swoje wolne chwile uwielbia spędzać na hazardowej rozrywce. Tylko dzięki temu czują oni dreszczyk adrenaliny i mogą pokazać swoją wyższość nad pozostałymi uczniami. Gry o naprawdę wysokie stawki są tutaj na porządku dziennym, a przegrani stają się jednostkami, przed którymi na pewno nie kreuje się jasna przyszłość.

czytaj dalejFroszti
15 lutego 2020 - 10:25

Recenzja: Shiki #10

Ciekawa, mroczna i niebywale klimatyczna mangowa opowieść grozy, jaką jest Shiki, powoli zbliża się ku końcowi. Już niedługo na rynku pojawi się ostatni tomik serii, który miejmy nadzieję, że będzie zwieńczeniem wspaniałej historii. Zanim jednak to nastąpi, na czytelnika w części dziesiątej czeka sporo akcji, krwi i trupów, które dosłownie wylewają się z kolejnych kadrów komiksu.

czytaj dalejFroszti
13 lutego 2020 - 11:28

Recenzja: Murcielago #14

Czternasty już tomik serii Murciélago oferuje czytelnikowi dokładnie to, co tytuł ma do zaoferowania najlepszego. Jest akcja, są wyraziści bohaterowie pokazujący swoje ponadprzeciętne zdolności, odrobina mroczniejszego klimatu, spora dawka humoru i oczywiście nie mogło zabraknąć chwili epatowania dorodnymi kobiecymi kształtami (chociaż tym razem w dość ograniczonej ilości).

czytaj dalejFroszti
11 lutego 2020 - 10:10

Recenzja: Fire Force #1

Według ogólnoświatowych badań największym zaufaniem społeczeństwa spośród służb mundurowych od lat nieustannie cieszą się strażacy. O ile filmów z dzielnymi pogromcami ognia mamy dość pokaźną ilość, to komiksów tego typu jest tyle, co na lekarstwo. Tym bardziej powinien cieszyć każdy tytuł, który w jakimś stopniu dotyczy tego jakże ważnego zawodu. Jeśli jednak za tematykę biorą się twórcy z Japonii, można być pewny, że nie będzie mowy o „zwyczajności”, ale na pewno będzie widowiskowo.

czytaj dalejFroszti
9 lutego 2020 - 10:34

Recenzja: Dr Stone #1

Wydawnictwo Waneko w ostatnim okresie zaczyna mocno rozpieszczać rodzimego czytelnika, dostarczając na rynek coraz to większą liczbę potencjalnych mangowych hitów. Obok Dororo i Hyakkimaru na sklepowych półkach pojawiła się również seria Dr. Stone, której raczej nie trzeba specjalnie nikomu przedstawiać, szczególnie biorąc pod uwagę ogromną popularność anime. Czy papierowe wydanie tego tytułu spotka się z równie ciepłym przyjęciem miłośników japońskiej popkultury, jak telewizyjna produkcja?

czytaj dalejFroszti
7 lutego 2020 - 11:09

Recenzja: Superman. Czerwony Syn

Zapomnijcie o Kal-Elu, który ląduje na terenie USA i jest wychowany na dzielnego Amerykanina przez rodzinę Kentów. Pora na „duży” rewizjonizm historyczny i wywrócenie do góry nogami wszystkiego, co znaliście do tej pory. Młody Superman tym razem omija szerokim łukiem imperialistyczną Amerykę i ląduje prosto w ogródku Stalina. Czerwony syn rośnie na potężnego komunistę, który zaprowadzi na świecie ład i porządek, a wszystko to pod czerwonym sztandarem.

czytaj dalejFroszti
5 lutego 2020 - 14:15
starsze posty