Recenzja na gameplay.pl

Guns, Gore & Cannoli 2 (PS4) - eks-gangster bohaterem wojennym

Deus Ex: Rozłam Ludzkości - recenzja gry tylko i aż bardzo dobrej

Pillars of Eternity: Ja Już grałem

Kanadyjska myśl techniczna. Recenzja albumu Protest The Hero - Volition

Manga Inspektor Akane Tsunemori - recenzja

The Solus Project (PS4) - w poszukiwaniu drugiej Ziemi...

Manga Szkolne Życie! 1-4 - recenzja

Szkolne życie zdecydowanie do łatwych i przyjemnych nie należy. Co prawda są szkolne wycieczki, festiwale i najlepsi przyjaciele, ale  z drugiej strony mamy ciągły stres, trudne egzaminy, rówieśników i nauczycieli, którzy za wszelką cenę chcąc cię ugryźć no i oczywiście matematykę. Tak jak wspomniałem szkolne życie, nie jest usłane różami, jest to ciągła walką o przetrwanie.

czytaj dalejFroszti
1 sierpnia 2019 - 10:53

HAJMDAL: Początek podróży - recenzja

W życiu każdego miłośnika literatury sci-fi, przychodzi taki moment, że ma on ochotę na coś nowego. Coś, co jest mniej skomplikowane w swoich złożeniach za to pełne wartkiej akcji i widowiskowości. Jeżeli jest ktoś właśnie na takim etapie swoje ziemskiej egzystencji, to seria Hajmdal Dariusza Domagalskiego, jest właśnie dla niego. 

czytaj dalejFroszti
30 lipca 2019 - 11:33

Manga Doll Star - recenzja

„Homo homini lupus” (Człowiek człowiekowi wilkiem) cytat doskonale oddający naturę człowieka i świetnie podsumowujący to, co można zobaczyć w mandze Doll Star. Jest to jednotomówka od wydawnictwa Waneko, która porusza naprawdę trudne tematy i ma do zaoferowania czytelnikowi coś więcej niż tylko chwilę przyziemnej rozrywki.

czytaj dalejFroszti
27 lipca 2019 - 11:12

Manga "Alive" - życie czy śmierć?

Tsutomu Takahashi – mangaka dobrze znany rodzimemu czytelnikowi dzięki naprawdę dobremu tytułowi Blue Heaven. W swoim dorobku artystycznym ma on wiele innych świetnych pozycji, w których z reguły można znaleźć sporą dawkę mroku, tajemnic i przemocy. Pośród licznych, wartych poleceniach mang, można znaleźć również takie, które nie są łatwe do zaszufladkowania za pomocą określeń „dobra” i „zła”. Do tego grona zalicza się Alive tytuł, który jest… No właśnie jaki?

czytaj dalejFroszti
25 lipca 2019 - 11:03

Morderstwo ma motyw - klasyczny dobry kryminał

Dobry kryminał jest jak odpowiednio spasowany garnitur, nie za ciasny i niekrępujący ruchów, ale jednocześnie dobrze przylegający do ciała i nadający się na każdą okoliczność. Dokładnie tak jest w przypadku powieści Morderstwo ma motyw, jest to tytuł doskonale nadający się na okres wakacji, aby zabrać go na plażę i spędzić tam kilka miłych i gorących chwil. Odpowiednio wpasuje się on do torebki/plecaka, kiedy wybieramy się na spacer do parku, gdzie można usiąść na ławce w otoczeniu przyrody i zapomnieć o troskach dnia codziennego. Książka będzie również świetnie współgrać z kubkiem gorącej herbaty i ciepłym kocem w momencie, kiedy nadejdą chłodniejsze dni, a my będziemy chcieli spędzić ciekawe popołudnie.

czytaj dalejFroszti
23 lipca 2019 - 11:34

Głosy z odległej gwiazdy - Makoto Shinkai, Mizu Sahara.

Głosy z odległej gwiazdy – tytuł, który powinien być dość dobrze kojarzony przez miłośników japońskiej popkultury, za sprawą nieźle ocenianego anime w reżyserii Makoto Shinkai. Produkcja pojawiła się na rynku w 2002 roku i od razu znalazła spore grono fanów. Dwa lata później na rynku pojawiła się jednotomowa manga pod tym samym tytułem. Czy papierowa wersja ma szansę równać się z oryginałem? Czy jest to pozycja, którą warto się zainteresować?

czytaj dalejFroszti
20 lipca 2019 - 11:06

Klucz - 5 powodów dlaczego warto przeczytać i kupić opowiadanie Łukasza Migury

To, co robi Łukasz obserwuję już od dłuższego czasu, jako jego czytelnik, ale dziś pierwszy raz miałem okazję przeczytać jego opowiadanie, ponieważ ostatnimi dniami nie miałem na to czasu z powodu natłoku obowiązków.

czytaj dalejImprobite
19 lipca 2019 - 22:23

Shiki #9 - krwawej walki ciąg dalszy.

Na rodzimym rynku pojawił się już 9 tom serii, do końca historii pozostały już tylko dwa wydania. Historia coraz bardziej się zagęszcza, wkraczając w decydującą fazę. Najbliższe wydarzenia zadecydują o przyszłości wioski Sotoba i jej mieszkańców. 

czytaj dalejFroszti
18 lipca 2019 - 12:03

World of WarCraft: Ostatni strażnik - recenzja.

Istnieją dwa rodzaje dobrych książek: takie, które odpowiednio dawkowane zapewniają co najmniej kilka dni relaksu oraz te, które zakrzywiają czasoprzestrzeń, w wiele większym stopniu niż śliniło się Einsteinowi. Siada wtedy człowiek z książką w dłoniach w wygodnym fotelu i nagle uświadamia sobie, że jest już na ostatniej stronie. World of WarCraft: Ostatni strażnik można zaliczyć do grona tych drugich.

czytaj dalejFroszti
16 lipca 2019 - 13:03

Zaginiony kontynent - recenzja

Zapomnijcie o klasycznych schematach książek podróżniczych. Zapomnijcie o utrwalonym w waszym umyśle obrazie Stanów Zjednoczonych. Przygotujcie się na coś niezwykłego i bardzo sporadycznie spotykanego na rodzimym rynku wydawniczym. Książka Zaginiony Kontynent otworzy przed wami zupełnie nowe horyzonty postrzegania kraju Wuja Sama.

czytaj dalejFroszti
13 lipca 2019 - 11:24
nowsze postystarsze posty